Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Hirsityöt

Risto Vuolle-Apiala

(Loppuunmyyty)

Hirsirakentamisen yksinkertainen perinne elää uutta nousukautta. Vuosisatoja vanhat tekniikat ja käytännöt ovat edelleen sovellettavissa rakentamiseen. Nykypäivän vaatimukset ja tekninen kehitys ovat kuitenkin muuttaneet myös hirsirakentamista ja tehneet siitä entistä monimutkaisempaa.

Hirsityöt antaa ajankohtaisen kuvan hirsirakentamisen taidosta ja tekniikasta. Kirjassa käsitellään koko hirsirakentamisen kaari hirsiksi veistettävien puiden valinnasta vanhojen hirsirakennusten huoltoon. Sisältö painottuu käsinveistoon ja siitä tarvittaviin tietoihin, taitoihin ja tekniikoihin.

Kirja on suunnattu erityisesti oppimateriaaliksi hirsirakentamiskursseille, mutta se antaa hyödyllistä tietoa myös omatoimirakentajalle. Kirjan lopussa on yksinkertaisia rakennuspiirustuksia.

Arkkitehti Risto Vuolle-Apiala on Suomen johtavia hirsirakentamisen asiantuntijoita ja tuottelias kirjoittaja. Hirsityöt on alun perin vuonna 1999 julkaistun samannimisen kirjan uudistettu laitos.

ISBN 978-952-254-011-9
9. painos 2014
lk 66.33
Nidottu, 96 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.