Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Luonnon voima (Taivaan labyrintti -trilogia, osa II)

Stuart Clark

(Loppuunmyyty)

Stuart Clarkin historiallisen trilogian toinen, itsenäinen osa sijoittuu 1600-luvun lopun Englantiin. Siinä seurataan aikansa suurten tiedemiesten Edmund Halleyn, Robert Hooken ja Isaac Newtonin ponnisteluja luonnonlakien ja -voimien olemuksen selvittämiseksi.

Tiedemiehet ovat varmoja, että taivaankappaleita hallitsee heidän painovoimaksi nimeämänsä laki, mutta kuka pystyy todistamaan sen – ja miten tehdä aivan uudenlaista luonnontiedettä uskontojen puristuksessa joutumatta valtion vakoilukoneiston hampaisiin tai jopa mestauslavalle? Samalla Newton tavoittelee alkemistien viisasten kiveä hulluuden partaalle saakka, Hooke katkeroituu ainaisena kakkosena, ja Halleyn elämää varjostaa Towerissa tehty murha.

Sarjan aloitusosassa päähenkilöinä olivat Johannes Kepler, Galileo Galilei ja Tyko Brahe, joiden tutkimustulokset veivät edellisellä vuosisadalla tähtiedettä uraauurtavalla tavalla eteenpäin. Heidän saavutuksistaan huolimatta planeettojen liikkeet ovat edelleen mysteeri vielä sata vuotta myöhemmin.

Stuart Clarkin romaanitrilogia kertoo todellisista tapahtumista ja henkilöistä elävästi ja uskottavasti. Se herättää henkiin historiankirjoista tuntemamme tiedemiehet kokonaisina ihmisinä – tunteineen, pelkoineen ja intohimoineen, joita ilman eivät suuret saavutukset ole mahdollisia.

ISBN 978-952-254-156-7
Englanninkielinen alkuteos The Sensorium of God
Suom. Anniina Wallius
1. painos 2013
Sidottu, 405 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.