Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

50 konetta jotka muuttivat maailmaa

Eric Chaline
(Loppuunmyyty)

Monet ihmiskunnan kahden viimeksi kuluneen vuosisadan merkittävimmistä edistysaskelista on otettu tieteen ja teknologian saralla. Uraauurtavat keksinnöt ensimmäisistä höyryvetureista ja kutomakoneista aina avaruusluotaimiin ja matkapuhelimiin asti ovat muuttaneet elämäämme ja suunnanneet ajatteluamme uusiin suuntiin. Kehittyvä tekniikka laajentaa maailmaamme ja näkökulmaamme koko universumiin.

Eric Chalinen kirja käy läpi sivilisaatiomme kehitystä kone koneelta ja kertoo niiden keksimisen ja käyttöönoton teknisistä vaiheista sekä historiallisista ja yhteiskunnallisista vaikutuksista. Kustakin koneesta on aukeaman tai kahden mittainen artikkeli havainnollistavine kuvineen. Kirjasta on helppo hakea tarvitsemaansa tietoa palasina, mutta sitä voi lukea myös kuin viihdyttävää kertomusta, jonka edetessä hahmottuu selkeä kuva länsimaisen teknologian kehityksestä.

Eric Chaline on Cambridgessa ja Lontoossa opiskellut toimittaja, jonka erityisalaa ovat historia ja filosofia. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, joita on julkaistu myös suomeksi.

ISBN 978-952-254-160-4
Englanninkielinen alkuteos 50 Machines that Changed the Course of History
Suom. Veli-Pekka Ketola
1. painos 2013
Sidottu, 224 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.