Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Gladiaattori - Roomalaisen taistelijan käsikirja

Philip Matyszak

(Loppuunmyyty)

Myyttisiä historiallisia sotureita esittelevän sarjan toisessa osassa kerrotaan antiikin Rooman gladiaattoreista: heidän koulutuksestaan, työstään ja roolistaan roomalaisajan raadollisilla viihdeareenoilla. Gladiaattorin ura ei suinkaan aina ollut oma valinta vaan usein viimeinen vaihtoehto, ja monet sille päätyneistä kohtasivat pian väkivaltaisen kuoleman. Parhaimmat gladiaattorit tekivät pitkän uran, saavuttivat laajalti mainetta ja keräsivät myös huomattavan omaisuuden.

Matyszak kirjoittaa historioitsijan asiantuntemuksella mutta humoristisella ja viihdyttävällä tyylillä, ja sitä voi lukea yhtä lailla huviksi kuin hyödyksikin.

Philip Matyszak on väitellyt tohtoriksi Rooman historiasta Oxfordin St. John’s Collegessa, ja kirjailijantyönsä ohessa hän myös opettaa historiaa. Häneltä on aikaisemmin suomennettu teokset Keisarillinen Rooma viidellä denaarilla päivässä ja Roomalaisia elämäntarinoita.

ISBN 978-952-254-159-8
Englanninkielinen alkuteos Gladiator: The Roman Fighter’s (Unofficial) Manual
Suom. Pekka Tuomisto
Sidottu, 184 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.