Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Lintu ja ääni – Kotoiset lintumme solisteina (uusi painos)

Riku Cajander, äänitys Lauri Hallikainen

Lintu ja ääni esittelee yli 70 suomalaista lintulajia kuvin, sanoin ja äänin. Teoksessa ovat mukana maamme parhaimmat laulajat ja yleisesti kiinnostavimmat lintulajit.

Lajien esittelyteksteissä on uudenlainen painotus, joka ei keskity pelkästään lintujen ulkonäön kuvaukseen ja pesimiseen. Teksteissä painotetaan kunkin lintulajin laulun ja mielenkiintoisten käyttäytymispiirteiden kuvausta. Lisäksi kerrotaan lintuihin liitetyistä uskomuksista ja kansanperinteistä. Kirjassa myös esitellään kunkin lajin suojelutilanne ja kerrotaan, miten tavallinenkin ihminen voi edistää sen menestymistä.

Kirjan liitteenä olevalla CD:llä on jokaisesta lajista noin 30–90 sekunnin mittainen ääninäyte, jonka avulla voi opetella tunnistamaan lintuja pelkän äänen perusteella. Teos sopii niin lapsille kuin aikuisillekin ja toimii hyvin myös oppimateriaalina.

Riku Cajander on biologi ja luontoaiheisiin erikoistunut toimittaja. Lauri Hallikainen on kuopiolainen tuottaja-äänittäjä, jonka erityisalaa on luonnonäänien tallennus.

ISBN 978-952-254-269-4
2., korjattu ja osin uudistettu painos 2016
Nidottu, 144 sivua + CD
lk 58.12

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.