Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Samurai – Historiallisen soturin käsikirja

Stephen Turnbull

(Loppuunmyyty)

1600-luvun alku oli samuraiden kulta-aikaa. Tämä Japanin eliittisoturiluokka palveli keisaria ja puolusti maataan ja isäntäänsä miekoin, keihäin ja tarvittaessa paljain käsin seuraten jaloa Soturin tietä aina kuolemaan saakka.

Stephen Turnbullin mukaansatempaava teos pohjautuu 1500–1600-luvulla eläneiden ensimmäisten Tokugawa-shoguneiden todellisten neuvonantajien elämäntarinoihin. Historiallisilta yksityiskohdiltaan tarkka mutta tyyliltään viihdyttävä käsikirja kertoo kaiken, mitä nuoren soturin tarvitsee tietää ja osata ollakseen todellinen samurai sekä taistelukentällä että sen ulkopuolella: millainen on Soturin tie, miten samurai kohtaa vihollisen, mitä kuuluu zeniläiseen teeseremoniaan ja kuinka valmistaudutaan kuolemanjälkeiseen elämään Valkoisen Jadepaviljongin vieraana.

Stephen Turnbull on Britannian johtavia Japanin historian asiantuntijoita.

Teos on historiallisista sotureista kertovan kirjasarjan ensimmäinen osa. Seuraavissa osissa kerrotaan gladiaattoreista ja ritareista.

ISBN 978-952-254-136-9
Englanninkielinen alkuteos Samurai – The Japanese Warrior's Unofficial Manual
Suom. Veli-Pekka Ketola
Sidottu, 176 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.