Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Pirullisen kuuma chilikirja

Michael Harwood

(Loppuunmyyty)

Chilipaprika on kasvi, jota on käytetty yli 7000 vuoden ajan ravinto- ja maustekasvina. Usein erheellisesti pippuriksi kutsutun kasvin lajikkeiden muoto, maku ja voimakkuus kattavat laajan kirjon miedosta ja makeahkosta vihannespaprikasta polttavan tulisiin chileihin. Suomeen 1990-luvulla rantautunut texmex-villitys teki tutuksi jalapeñochilin, ja kauppojemme valikoimiin on sittemmin tullut myös monia Aasian eri keittiöiden käyttämiä chililajikkeita.

Pirullisen kuuma chilikirja vastaa chilistä innostuneen yleisön tarpeisiin monessakin suhteessa: se kertoo lyhyesti chilin juurtumisesta Eurooppaan, esittelee keskeiset chililajikkeet ja antaa ohjeita chilin kasvattamiseen – ja ennen kaikkea tarjoaa suuren määrän reseptejä kaikentyyppisiin ruokiin.

Runsaasti ja värikkäästi kuvitetut reseptit on jaoteltu alkupaloihin ja keittoihin, kastikkeisiin ja marinadeihin, kalaruokiin, liharuokiin, kasvisruokiin, pasta- ja riisiruokiin sekä jälkiruokiin ja juomiin. Jokaisen ruokalajin yhteydessä on mainittu valmistamiseen tarvittava aika sekä ruoan tulisuus asteikolla mieto–keskivahva–tulinen. Raaka-aineiden saatavuus Suomessa on tarkastettu.

ISBN 978-952-254-022-5
Englanninkielinen alkuteos The Ultimate Insanely Super Hot Chilli Pepper Cookbook
Suom. Kiti Szalai
2. painos 2013
Nidottu, 192 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.