Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Kriitikko (Enzo Macleod -sarja, osa 2)

Peter May

(Loppuunmyyty)

Entinen rikospaikkatutkija, nykyinen yliopistoprofessori Enzo Macleod on lyönyt vetoa, että onnistuu selvittämään jälleen yhden Ranskan poliisille liian mutkikkaaksi osoittautuneen murhan. Hän lähtee Ranskan Gaillacin seudulle tutkimaan, kuka surmasi arvostetun viinikriitikon Gil Pettyn, jonka viinissä marinoitu ruumis löytyi paikallisesta viinitarhasta vuosi katoamisen jälkeen. Hankalana tunnetun miehen vaikutusvalta viinimarkkinoilla tarjosi motiivin monelle viinistä elantonsa saavalle gaillacilaiselle.

Enzo saa viranomaisten luvalla perehtyä Pettyn tapauksen tutkimusaineistoon ja miehen salakirjoituksella laatimiin muistiinpanoihin seudun viineistä. Kuinka ollakaan, viinitarhoihin tutustumista, viininvalmistuksen salojen selvittämistä ja viinien maistelua seuraavat ennen pitkää uudet mystiset katoamiset, ja ennen kuin syyllinen selviää, Enzo huomaa taas joutuneensa itsekin vaaraan.

Kriitikko on toinen osa Enzo Macleodista kertovassa vauhdikkaassa jännärisarjassa. Sarjan aloitti Poikkeuksellisia ihmisiä.

ISBN 978-952-254-123-9
Englanninkielinen alkuteos The Critic
Suomennos Nina Mäki-Kihniä
Sidottu, 378 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.