Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Kirottujen kirjojen kauppias

Marcello Simoni

(Loppuunmyyty)

Tuhkakeskiviikkona armon vuonna 1205 isä Vivïen Narbonnelainen pakenee henkensä edestä kannoillaan pelottavan salaseuran Saint-Vehmen lähettämät ritarit. Vivïenillä on hallussaan Saint-Vehmen himoitsema vanhaa itämaista viisautta sisältävä teos, Uter ventorum.

Kolmetoista vuotta myöhemmin Vivïenin vanha ystävä, pyhäinjäännöksiä ja kirjoja kauppaava Ignacio Toledolainen saa venetsialaiselta aatelismieheltä tehtäväkseen lähteä etsimään tuota monien tavoittelemaa teosta. Uskotaan, että sen opit takaavat maailman hallinnan sille, joka saa sen haltuunsa.

Ignacio lähtee matkaan kahden toverinsa, Villalmen ja Uberton kanssa. Etsintä vie heidät pitkälle, henkeäsalpaavalle seikkailulle Italiasta Etelä-Ranskan kautta Espanjaan. Kirja on nimittäin varmuuden vuoksi jaettu neljään osaan, joista jokainen on piilotettu eri paikkaan. Kutakin osaa suojelee arvoitus, joka etsijöiden on ensin selvitettävä. Ignacio kumppaneineen ei kuitenkaan ole ainoa, jolla on vihiä kirjan osien sijainnista.

Kuka lopulta onnistuu saamaan teoksen haltuunsa? Entä mitä tapahtuu, kun sen ohjeita noudatetaan?

ISBN 978-952-254-127-7
Italiankielinen alkuteos Il mercante di libri maledetti
Suom. Lena Talvio
Sidottu, 391 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.