Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Itärintama harvinaisissa valokuvissa 1941–1945

Will Fowler

(Loppuunmyyty)

Saksan ja Neuvostoliiton välinen sota muodosti yhden verisimmistä, kylmimmistä ja julmimmista rintamista toisessa maailmansodassa. Operaatio Barbarossan myötä Saksan salamasotaan harjaantuneet joukot hyökkäsivät nopeassa tahdissa syvälle Neuvostoliiton aroille tavoitteenaan idän jättiläisen suurkaupungit ja Kaukasuksen öljy. Kurskin mutkassa käytiin toisen maailmansodan suurin panssaritaistelu, ja Stalingradin hyytävissä pakkasissa molempien osapuolten sotilaat joutuivat epäinhimillisten ponnistusten eteen. Kahden rintaman sota kävi Saksalle lopulta ylivoimaiseksi, ja Neuvostoliiton onnistui työntää hyökkääjä takaisin.

Itärintama harvinaisissa valokuvissa 1941–1945 kertoo kaikesta tästä sotilaiden näkökulmasta. Mustavalkovalokuvat esittelevät kalustoa, siviilejä, sotilaita sekä sodan tuhoja, ja kuvatekstit kertovat tarkasti kuvissa olevien aseiden ja muun kaluston tekniset tiedot. Teos on huomionarvoinen kaikille sotahistoriasta ja -tekniikasta kiinnostuneille. Kuvat ovat peräisin entisen Neuvostoliiton arkistoista.

Kirjassa mainitaan lyhyesti myös Suomen ja Neuvostoliiton rintama.

ISBN 978-952-254-133-8
Englanninkielinen alkuteos Eastern Front – The Unpublished Photographs 1941–1945
Suomennos Markus Lång
2. painos 2012
Nidottu, 144 sivua