Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Etelänapaa etsimässä

Kari Herbert ja Huw Lewis-Jones

(Loppuunmyyty)

Vuonna 1911 maailma seurasi hengitystään pidättäen kahden miehen jännittävää kilpajuoksua kohti etelänapaa. Norjalaisen Roald Amundsenin ja englantilaisen Robert Scottin tutkimusretkikunnat olivat lähteneet lähes yhtä aikaa tavoittelemaan maapallon vielä saavuttamatonta eteläisintä pistettä. Amundsen voitti kilpailun, ja myös Scottin ryhmä pääsi etelänavalle, mutta epäonnisella paluumatkalla kaikki hänen retkikuntansa jäsenet menehtyivät.

Sata vuotta etelänavan valloittamisen jälkeen Antarktis kiehtoo edelleen. Etelänapaa etsimässä kertoo Etelämantereen löytöretkien historiasta 1700-luvulta meidän päiviimme saakka ja kertaa seikkaperäisesti vuoden 1911 dramaattiset tapahtumat. Kirja sisältää sekä Amundsenin ja Scottin aikalaisten että myöhempien tutkimusmatkailijoiden, tiedemiesten ja kirjoittajien muistiinpanoja ja näkemyksiä etelänavalle pyrkimisestä.

Kirja on kunnianosoitus kaikille niille löytöretkeilijöille, jotka henkensä kaupalla pyrkivät valloittamaan maapallon viimeisiä kartoittamattomia alueita. Kirjoittajat Kari Herbert ja Huw Lewis-Jones ovat perehtyneet laajasti napa-alueiden historiaan ja koonneet yhteen eri näkökulmia ja henkilökohtaisia kokemuksia, joista hahmottuu monisärmäinen ja kiehtova kuva äärimmäisistä olosuhteista ja niitä uhmaavista huimapäistä.

ISBN 978-952-254-118-5
Englanninkielinen alkuteos In Search of the South Pole
Suomennos Petri Kaipainen
lk 98.62
Sidottu, 192 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.