Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Kirjain kirjaimelta – Uutta suomalaista kalligrafiaa

Suomen Kalligrafiayhdistys

(Loppuunmyyty)

Kalligrafia eli korutekstaus on käsin kirjoittamisen taidetta. Se perustuu vanhoihin menetelmiin ja niiden tuntemiseen, mutta se myös kehittyy jatkuvasti. Vaikka kalligrafiaperinteen tunteminen on tärkeää, kaikkein eniten kalligrafi tarvitsee työssään näkemystä ja mielikuvitusta.

Kirjain kirjaimelta esittelee uutta suomalaista kalligrafiaa, jota luonnehtivat innovatiivisuus, kekseliäisyys ja luovuus. Kirja opastaa kalligrafiaharrastuksen perusteisiin, mutta ennen kaikkea siinä keskitytään erilaisten projektien kautta nykyaikaisiin ja vaihteleviin kalligrafian materiaaleihin, tekniikoihin ja merkistöihin. Kirjan ohjeet ja havainnolliset valokuvat johdattelevat lukijan vaihe vaiheelta esimerkiksi kirjoittamaan juomatölkistä valmistetulla kynällä, värjäämään paperia teellä, tekstaamaan pöytälevylle tai kirjomaan kirjainhatun. Galleriaosassa esitellään inspiraation lähteeksi suomalaisten tekijöiden kalligrafiatöitä.

Kirjan tekijät ovat Suomen Kalligrafiayhdistyksen jäseniä. Yhdistys edistää, kehittää ja ylläpitää kalligrafian harrastusta ja tasoa maassamme. Nyt ilmestyvä projektikirja on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

ISBN 978-952-254-119-2
1. painos 2012
Nidottu, 160 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.