Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Viipurin Sorvalista Rovaniemen markkinoille - Viihdetaiteilija Jorma Ikävalkon ura ja elämä

Timo Kokko

(Loppuunmyyty)

Mitä yhteistä on Viipurin Soitannollisella Kerholla ja Ramblers-yhtyeellä? Mikä yhdistää Toivo Kärkeä, Reino Helismaata, Tapio Rautavaaraa ja monia muita suomalaisia viihdetaiteilijoita? Kenen unohtumattomia levytyksiä ovat Joensuun Elli, Säkkijärven polkka ja Rumarellumarillumarei? Kenen käsialaa on haikean kaunis Hopeahääpäivänä-valssi?

Vastaus kysymyksiin on Jorma Ikävalko, Viipurista lähtöisin oleva musiikkitaituri. Ikävalkon merkitys suomalaisessa viihdekulttuurissa on pitkään tunnustettu, mutta jostain syystä hän on jäänyt sodanjälkeisen iltamaviihteen ja kevyen musiikin sivuhahmoksi. Hän ehti kuitenkin työskennellä kaikkien edellä mainittujen taiteilijoiden kanssa niinä vuosikymmeninä, jolloin hän vaikutti suomalaisessa musiikkielämässä armoitettuna kuplettien esittäjänä, taitavana muusikkona, filminäyttelijänä, säveltäjänä, sanoittajana ja laulajana.

Jorma Ikävalkon ammattimainen viihdeura ajoittuu sodanjälkeiseen aikakauteen, jolloin maamme muuttui ripeästi agraariyhteiskunnasta teollisuusvaltioksi. Tämä kirja tuo julki sen suuren merkityksen, joka Jorma Ikävalkolla on ollut noiden muutosten vuosien suomalaisessa viihdekulttuurissa.

ISBN 978-952-254-017-1
1. painos 2011
Nidottu, 210 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.