Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Hellaton kokki

Mea Salo

(Loppuunmyyty)

Hellaton kokki kertoo terveellisestä, ekologisesta ja eettisestä kasvisruuasta, joka tunnetaan raakaravinnon nimellä.

Raakaravinto kokonaisuudessaan on kuumentamatonta tuoreruokaa, jossa ravintoaineet ja entsyymit ovat tallella. Hellaton kokki käsittelee vegaanista eli kasviperäistä raakaravintoa, joka sopii eläinkunnan tuotteista allergia- tai intoleranssioireita saaville. Elävään ravintoon verrattuna raakaravinto on laveampi ja hauskempi tie, jolla on enemmän mahdollisuuksia ja tilaa omalle mielikuvitukselle. Raakaravinnosta (raw food) ovat löytäneet oman ruokavalionsa toisaalta monet painonhallinnassa aikaisemmin epäonnistuneet ja toisaalta terveet nuoret aikuiset, jotka haluavat pysyä terveinä ja saada enemmän energiaa. Tämä suuntaus on tulossa Suomeenkin.

Kirja esittelee raakaravinnon taustan, periaatteet ja käytännön ja sisältää suuren joukon herkullisia reseptejä. Hellaton kokki ei saarnaa, syyllistä eikä tyrkytä, vaan auttaa ja kannustaa jokaista lisäämään kasviksia omaan ruokavalioonsa omilla ehdoillaan. Kirjassa käsitellään ruokavaliomuutokseen ryhtymisen lisäksi motivaatiota, aavenälkää sekä tunnesyömistä.

Kirja on suunnattu ihmisille, jotka haluavat lisätä tuoreutta, maukkautta ja ekologisuutta ruokavalioonsa, päästä eroon makean tai roskaruoan himosta, pudottaa tai hallita painoaan terveellisellä tavalla tai vain syödä hyvin, pysyä terveenä ja tuntea itsensä energiseksi. Raakaravinto sopii myös sekaruokavalion keventäjäksi ja piristäjäksi. Se on hyvää, ja sitä on sekä nopea että helppo valmistaa.

Mea Salo on seinäjokelainen raakaravintovalmentaja ja kasvisruokaohjaaja, joka luennoi, kirjoittaa, kurssittaa ja ohjaa sekä ryhmiä että yksilöitä. Hän on itse raakavegaani eli syö ainoastaan kasvikunnan tuotteita ja pääosin kuumentamatta. Lue lisää Mea Salosta hänen blogistaan.

ISBN 978-952-254-078-2
2. painos 2011
Nidottu, 270 sivua


Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.