Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Kin a-roi du suay - Thaimaalainen kotiruoka

Niramon Thanuddhanusilp

(Loppuunmyyty)

Kin a-roi du suay tarkoittaa vapaasti kään­nettynä ”Syö herkullista ja hyvältä näyttävää ruokaa”. 

Alkuperäistä thaikeittiötä kuvaa kolmen päämaun eli happaman, suolaisen ja makean yhdistäminen. Chilillä ja tuoreilla yrteillä maustetut ruoat ovat yksinkertaisia ja maistuvat hyvältä. Ne ovat myös terveellisiä, koska ne sisältävät vähän rasvaa ja paljon kuituja. 

Monia perinteisiä thaimaalaisia ruokia voi valmistaa kotikeittiössä. Kirjan resepteillä voi tehdä erilaisia alkupaloja sekä useita valmiita menukokonaisuuksia tarjottavaksi tyypilliseen tapaan. Thaimaassa päivän pääaterialla on yleensä tarjolla riisiä sekä useita ruokalajeja, esimerkiksi keittoa, curry- tai chilikastiketta, salaattia ja vokattu ruoka. 

Thaim­aalaiseen ruokakulttuuriin ei kuulu vain ruoan herkullisuus vaan myös sen kaunis ja silmää miellyttävä tarjoilu. Siksi kirjassa on esitetty työvaiheittaiset perusohjeet vihannesten ja hedelmien koristelemisesta kai­vertamalla. 

Ruoan seuraksi sopii aina vesi, mutta nykyään Thaimaassa ruokajuomana tarjoillaan yhä useammin viinejä. Maassa valmistetut, ns. uuden leveysasteen viinit sopivat thaiaterialle erinomaisesti. Kirjassa kerrotaankin myös tämän uuden viinimaan viinialueista, rypäleistä ja viineistä.

Niramon ”Oum” Thanuddhanusilp on kotoisin Thaimaasta. Hän on asunut ja työskennellyt Suomessa useita vuosia ja järjestänyt mm. thairuokakursseja. Kirja on hänen toinen teoksensa, joka on suunnattu thaikeittiöstä kiinnostuneille suomalaisille lukijoille.

ISBN 978-952-254-066-9
1. painos 2011
Nidottu, 216 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.