Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Savusaunan kiuas

Risto Vuolle-Apiala

(Loppuunmyyty)

Nykyään savusaunojen rakentajat ovat jatkuvasti uusien tilanteiden edessä. Vapaa-ajan lisääntymisen takia vaatimukset esimerkiksi löylyn keston suhteen ovat kasvaneet, ja myös lämmityspuita halutaan säästää. Lisäksi perinteinen osaaminen ja tietämys ovat ehtineet hävitä. Erityisesti tietoa tarvitaan pienten perhesaunojen ja matkailukohteiden suurten savusaunojen rakentamisessa. Niiden osalta Savusaunan kiuas -kirjassa esitetään omatoimisesti rakennettavien kiukaitten mitoitukseen ja rakenteisiin liittyviä näkökohtia.

Savusaunan kiuas pohjautuu kiukaita koskeviin kansatieteellisiin aineistoihin ja tutkimuksiin sekä tekijän yli viittäsataa saunaa koskeviin tietoihin. Kirjan havainnolliset kuvat ja ohjeet auttavat kiukaitten rakentajia ja kunnostajia.

Kirja on sisällöltään muuttamaton uusintapainos Kustantajat Sarmala Oy / Rakennusalan Kustantajat RAK:n aiemmin julkaisemasta samannimisestä teoksesta.

Arkkitehti Risto Vuolle-Apiala (s. 1936) on perehtynyt laajasti perinteiseen suomalaiseen hirsirakentamiseen ja sen historiaan. Hänen erityisen mielenkiintonsa ja tutkimustyönsä kohteena ovat savusaunat ja vanha suomalainen saunakulttuuri, joista hän on kirjoittanut useita kirjoja.

ISBN 978-952-254-062-1
2. painos 2011
Nidottu, 76 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.