Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Huovutus

Anna-Karoliina Tetri

(Loppuunmyyty)

Huovutus on perinteinen käsityötekniikka, jossa hyödynnetään villakuidun ominaisuutta huopua. Huovuttamalla voi valmistaa monenlaisia lämpimiä, kevyitä ja kestäviä vaatteita ja asusteita sekä sisustus- ja käyttöesineitä.

Anna-Karoliina Tetrin Huovutus on perusteellinen käsikirja huovutuksesta. Siinä kerrotaan huovutuksesta perusasioista lähtien: Mukana on huovutuksen eri tekniikoita - märkähuovutusta, kuivahuovutusta eli neulahuovutusta sekä pesukoneessa vanutusta. Villan ja erilaisten kuitujen ja kankaiden yhdistämiseen annetaan vinkkejä ja materiaaleihin perehdytään monipuolisesti.

Upeasti kuvitettu kirja sisältää runsaasti ohjeita erilaisten vaatteiden ja asusteiden tekemiseen. Aloittelijoille sopivia töitä ovat esimerkiksi huopahelmet ja huopakukat, mutta kirjassa on vaativiakin ohjeita, kuten kolmiulotteisen huovutustyön teko kaavan avulla. Mukana on useita erilaisia huopahattumalleja sekä miehille että naisille, helppoja ja haastavia huopa-asustetöitä sekä vinkkejä vanhojen villapaitojen uusiokäyttöön. Koristeina käytetään mm. kierrätysmateriaaleja, kuten vanhoja kravatteja, ja huovan pintaa elävöitetään erilaisin perinnekirjontatekniikoin.

Ohjeet on jaettu viiteen teemaan, joita ovat mies ja metsä, folklore, nuoriso, 1920-luku ja Intian värit. Kuhunkin teemaan on suunniteltu useita asuja, jotka on kuvattu mallien päällä. Ohjeet on sarjottu eri kokoihin, ja kirjassa on liitteenä töiden kaavat. 

Tutustu kirjaan. Linkissä esimerkkisivuja.

Luonnonvärjäys-kirjan aiemmin tehnyt Anna-Karoliina Tetri on käsityöalan ammattilainen ja tekstiilisuunnittelun artenomi. Hänellä on luonnonmateriaalien maahantuontiin ja kädentaitoalan koulutukseen erikoistunut yritys.

ISBN 978-952-254-050-8
1. painos 2011
Nidottu, 192 sivua, kaava-arkki

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.