Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Pihvi - T-luupihvistä thaimaalaiseen pihvisalaattiin

Paul Gayler

(Loppuunmyyty)

Hyvälaatuinen ja oikein valmistettu liha tyydyttää vaativimmankin nälän ja pitää kylläisenä pitkään. Lihan valmistuksessa on kuitenkin omat niksinsä, eikä lihasta saa kaikkia aromeja irti ilman oikeanlaista kypsentämistä – taitamaton kokki voi jopa pilata lihan valmistamisvaiheessa. Pihvi opastaa lihan valinnassa, säilytyksessä, esikäsittelyssä ja tietysti valmistuksessa.

Varsinaiset reseptit on jaettu viiteen osioon, joita ovat helpot grillipihvit, pannussa paistettavat pihvit, paistit, kevyet pihviruoat sekä padat ja piiraat. Lisäksi kirja opastaa marinadien, valeluliemien, maustesekoituksien ja erilaisten maustevoiden tekemisessä. Reseptien joukosta löytyvät esimerkiksi perinteinen pippuripihvi ja erikoisempi filee Wellington.

Veden kielelle herauttavat kuvat havainnollistavat, miltä valmiit liha-ateriat lisukkeineen parhaimmillaan näyttävät. Kirjan avulla liha pääsee oikeuksiinsa tekijän kuin tekijän käsissä, ja kirjan tarjoaman asiantuntijuuden avulla oikeaoppista lihanvalmistusta koskevat erimielisyydet kuivuvat kokoon kuin liian kauan grillattu T-luupihvi.

ISBN 978-952-254-044-7
Suomennos Risto Paalanen
2. painos 2011
Nidottu, 144 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.