Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Pubiruokaa

Gordon Ramsay ja Mark Sargeant

(Loppuunmyyty)

Pubeja on ollut Isossa-Britanniassa Rooman valtakunnan ajoista lähtien aina nykypäivään saakka, ja niitä voidaan pitää osana brittiläistä kansanperintöä. Perinteisesti pubit ovat olleet kohtaamis- ja ajanviettopaikkoja ja tarjonneet oivan miljöön rentoutumiseen, juhlimiseen, seurusteluun, oluen juomiseen – ja vasta hiljattain myös ruokailuun.

Laajan olutvalikoiman lisäksi pubeissa tarjotaan nykyään hyviä, mutkattomia ja edullisia ruokia, joita on helppo laittaa pubien keittiöissä. Suosittua purtavaa ovat pikkunaposteltavat, lämpimät voileivät, ruokaisat salaatit, kuumat keitot, perinteiset piiraat, maukkaat liha- ja kalaruoat, juhlavat paistit perunamuusin ja kastikkeen kanssa ja jälkiruoat vanukkaista klassisiin hedelmäpiirakoihin.

Gordon Ramsay ja Mark Sargeant paljastavat perinteisen brittiläisen ruoan salaisuudet Pubiruokaa-kirjassaan, johon on koottu pubien parhaat klassiset reseptit. Ne ovat yksinkertaisia ja kohtuuhintaisia valmistaa, ja ne vievät herkullisuudessaan kielen mennessään.

Kirjan tekijät ovat pitkän linjan keittotaidon ammattilaisia ja brittiläisen ruoan puolestapuhujia. Huippukokki Gordon Ramsayn ravintoloihin kuuluu myös pubeja, joita Mark Sargeant on johtanut.

ISBN 978-952-254-056-0
Alkuteos Gordon Ramsay's Great British Pub Food
Suomennos Nina Mäki-Kihniä
1. painos 2011
Nidottu, 256 sivua


Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.