Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Kristallihäkki (Komisario Ikmen -sarja, osa 2)

Barbara Nadel

(Loppuunmyyty)

Aivan Istanbulin Topkapin palatsin naapurista, vanhaan taloon rakennetusta salaisesta huoneistosta löydetään nuoren miehen ruumis. Nuorukaisen raajojen lihakset ovat surkastuneet, ja niiden ihossa näkyy jälkiä lukemattomista pistoksista. Asunnon ikkunat on naulattu umpeen, eikä kukaan tiedä uhrin koskaan liikkuneen sen ulkopuolella. Ainoa henkilö, jonka on nähty käyvän talossa, on hyvin pukeutuva mutta henkilöllisyydeltään tunnistamaton armenialaismies. Miehen ja pojan välinen yhteys on epäselvä: onko poikaa pidetty vankina, ja kuka hänet on surmannut?

Komisario Çetin İkmen ja oikeuspatologi Arto Sarkissian ovat työskennelleet monesti yhdessä selvittäessään henkirikoksia. He ovat myös olleet lapsesta lähtien hyviä ystäviä huolimatta välillään vallitsevista kulttuurisista, uskonnollisista ja taloudellisista eroavaisuuksista. Mutta tällä kertaa İkmen on aistivinaan ystävässään jonkinlaista vaivaantuneisuutta, jolle ei ymmärrä syytä. Onko kyse siitä, että myös Arto Sarkissian on armenialainen? Mutkikkaiden murhatutkimusten rinnalla İkmen joutuu samalla seuraamaan sivusta alaisensa lemmenseikkailua ja kantamaan huolta sekä vanhenevan isänsä että oman vaimonsa terveydestä.

Barbara Nadel maalaa moniulotteisen ja kiehtovan kuvan Istanbulista, jossa eri kansat, kulttuurit ja uskonnot kohtaavat. Kristallihäkki on järjestyksessä toinen komisario İkmenin tutkimuksista kertova romaani, jälleen hyvin kirjoitettu, kaupungin monipolvisen historian ja elävien henkilöhahmojen täyttämä tiivistunnelmainen ja viihdyttävä lukukokemus.

ISBN 978-952-254-055-3
Alkuteos A Chemical Prison
Suomennos Anna Rantanen
1. painos 2011
Sidottu, 448 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.