Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Tekijöille | Jälleenmyyjille | In English

Arkkitehtuuri, taide ja muotoilu » Elämäntaito » Erottaja-sarja » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Rakentaminen » Rakennusalan kirjat » Yrityskirjat » Kaunokirjallisuus » Sarjakuvat » Kaikki kirjat aakkosjärjestyksessä » Tulossa keväällä 2015 »

Moreenin Facebook-sivut

Immobile

Sami Perttilä

(Loppuunmyyty)

Sami Perttilä herättää sammaloituneet autonromut henkiin värikkäillä valokuvillaan. Valokuvateos sisältää 63 kuvaa ympäri Etelä-Suomea löytyneistä marrasparkeista.

Sami Perttilä kertoo työstään seuraavaa:

"Lapsuuteni kotimetsässä asui ruostunut autonpuolikas. Muiden poikien kanssa sitä potkittiin, yksin yritin korjata autoa. Herätin sen henkiin, mielessäni. Sittemmin palautan nuo tunteet kameralla. Kuvaan löytämäni romuautot pimeässä tai hämärän aikaan. Käytän pitkiä valotusaikoja, joiden aikana liikun ympäri kuva-alaa, valaisten autoa ja metsää värillisillä valoilla. Luon näyttämöitä, joita ei ole olemassa ilman minua. Kamera muistaa näkemänsä omalla logiikallaan. Valmis kuva on kokemuksen ja sattuman summa, kaksiulotteinen pinta, johon voin kuitenkin sukeltaa ja löytää kauan kadoksissa olleet kuvitteelliset leikkipaikkani. Kuvaan teollisen yhteiskunnan reuna-alueita ja modernin elämän raunioita. Luonto ottaa uhratun peltilehmän hellään syliinsä, tuudittaa sen uneen..."

ISBN 952-468-104-8
1. painos 2006
Sidottu, 96 sivua
Ovh 35 €