Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Belsassarin tytär (Komisario Ikmen -sarja, osa 1)

Barbara Nadel

(Loppuunmyyty)

Englantilaisen Barbara Nadelin kirjoittama komisario Ikmenin tutkimuksista kertova dekkarisarja sijoittuu eksoottiseen Istanbuliin. Sarjan ensimmäisessä osassa juopotteleva ja ketjussa sauhutteleva suurperheen isä Çetin Ikmen ratkoo kaupungin juutalaiskortteleissa tapahtunutta raakaa murhaa. Surmatyön motiivit vaikuttavat ensi silmäyksellä rasistisilta, mutta jutun edetessä ja uusien osallisten ilmaantuessa Ikmen joutuu muuttamaan käsitystään useamman kerran. 

Nuoren apulaisensa Suleymanin avulla Ikmen koettaa selvittää, kuka murhasi rutiköyhän juutalaismiehen ja miten tarinaan liittyvät eurooppalaisen kielikoulun englanninopettaja, venäläinen emigranttiperhe ja natsimenneisyyttään salaileva liikemies. Kiehtova tarina sitoo menneisyyden ja nykyhetken monitasoiseksi kimpuksi, jossa yhdistyvät Venäjän vallankumouksen jälkimainingit, natsismin nousu ja tuho sekä nykypäivän monikulttuurinen Eurooppa. 

Barbara Nadel on alkuperäiseltä ammatiltaan näyttelijä ja sittemmin työskennellyt mielenterveysalalla ja opettanut psykologiaa. Hänen vahvuutensa on monitasoisten juonikuvioiden ja moniulotteisten roolihahmojen kuvaamisessa. Kahdenkymmenen vuoden Turkin-innostus on tarjonnut luontevan tapahtumaympäristön sarjalle, jonka Belsassarin tytär aloittaa intensiivisellä tavalla. 

Barbara Nadelia ei suotta ole luonnehdittu Istanbulin Donna Leoniksi. 

ISBN 978-952-254-031-7
Alkuteos Belshazzar's Daughter
Suomennos Anna Rantanen
1. painos 2010
Sidottu, 470 sivua


Belsassarin tyttärestä sanottua: 

"Jännittävä, monitasoinen ja omaperäinen." Literary Review

"Epätavallinen ja erittäin hyvin kirjoitettu… Vaikka murhamysteeri on kutkuttava, tämän kirjan menestyksen salaisuus on sen henkilöhahmoissa." Sunday Telegraph

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.