Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Kuoleman vuodenaika (Nic Costa -sarja, osa 1)

David Hewson

(Loppuunmyyty)

Englantilaisen David Hewsonin jo kahdeksan bestseller-listalle kivunnutta dekkaria tuottanut Nic Costa -sarja sijoittuu ikuisesti kiehtovaan Roomaan. Sarjan päähenkilö on Caravaggion taidetta harrastava kommunisti-isän älykköpoika, 27-vuotias poliisi Nic Costa.

Sarjan avausosassa Costa ratkoo arvoituksellista murhamysteeriä, joka alkaa Vatikaanin muurien sisällä ja johtaa juurensa yhä syvemmälle varhaiskristilliseen marttyyrikulttiin sekä kaupunkivaltion tarkoin varjeleltuihin salaisuuksiin. Tapaus saattaa hänet yhteen myös viehättävän mutta salaperäisen tutkijan Sara Farnesen kanssa. 

Keskellä Rooman paahteisen kesän armottominta helleaaltoa Sara Farnese on tahtomattaan joutunut todistajaksi kahden ihmisen päältäpäin katsoen suunnitellulle mutta mielettömällä tavalla toteutetulle murhalle.  Puolivahingossa tapausta selvittämään joutuva Nic Costa huomaa ratkovansa samanaikaisesti kahta mysteeriä, joista toisen ytimessä on hämäräperäinen uskonnollisten motiivien sävyttämä mutta pian talousrikosten jäljille johtava murhien sarja ja toisessa arvoituksellinen Sara Farnese. 

Teos aloittaa suomennetun Nic Costa -sarjan ja avaa samalla Moreenin kaunokirjallisen tuotannon. Sarjan toinen osa ilmestyy keväällä 2011.

David Hewson (s. 1953 Yorkshiressa) on englantilainen rikoskirjailija, jonka luomista hahmoista tunnetuin on nuori roomalaispoliisi Nic Costa.
 

ISBN 978-952-254-030-0
Alkuteos A Season for the Dead
Suomennos Anna Jalonen
1. painos 2010
Sidottu, 473 sivua

 

Arvostelijoiden kommentteja

BookReporter.com

"…henkeäsalpaava… mustanpuhuva nautinto, tarina, joka on pakko saada luettua yhdeltä istumalta vaikka samalla toivoo kiihkeästi, ettei se koskaan loppuisi."

Publisher’s Weekly

"Poikkeuksellisen vahvasti kuvatut, elävät roolihahmot, monitasoinen juoni ja historiallisten yksityiskohtien runsaus tekevät tästä mukaansatempaavasta kirjasta vielä paljon enemmän kuin sen aiheiden perusteella osaisi odottaa."


Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.