Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Omenapuu

Anssi Krannila, Anne Paalo

(Loppuunmyyty)

Suomalainen omena on herkullinen ja terveellinen hyötykasvi. Sitä on viljelty Suomessa pitkään, ja arvioidaan, että omenapuita on maassamme kotipuutarhoissa ja ammattiviljelmät mukaan lukien noin kaksi miljoonaa. 

Omenapuu-kirjassa kerrotaan suomalaisesta omenasta, sen historiasta, omenapuiden kasvattamisesta ja omenan käytöstä. Kirja käsittelee esimerkiksi omenapuun istutusta, hoitoa sekä suomalaisiin hedelmätarhoihin sopivia omenalajikkeita, jotka jaotellaan kesä-, syys- ja talvilajikkeisiin kypsymisajankohdan mukaan. Kirjassa tarkastellaan myös omenantuhoojia ja omenien säilytystä ja käyttöä, ja siinä on kattava valikoima ruokaohjeita. 

Kirjassa esitellään uutena asiana kääpiöomenapuiden kasvatusta sekä esimerkiksi hedelmätarhojen eri istutusmalleja. Se myös uudistaa Suomen omenalajikkeistoa. Omenapuu kertoo muistakin Suomessa menestyvistä hedelmäpuista: päärynästä, luumusta ja kirsikasta. 

Omenapuu on kuvitettu tietopaketti kotimaisista hedelmäpuista varsinkin kotipuutarhureille. Kirjan ovat kirjoittaneet hortonomi, puutarhaneuvos ja Hirvensalmen taimitarhan omenanviljelijä Anssi Krannila sekä toimittaja ja tietokirjailija Anne Paalo. Kirjan ensimmäinen painos ilmestyi vuonna 1996, ja kirjan uusi painos on päivitetty ajan tasalle.
 

ISBN 978-952-254-033-1
4. painos 2010 (2. uudistettu painos)
Nidottu, 188 sivua


Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.