Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Aurinkomaa – koko perheen kasviskeittokirja

Tuija Ruuska

(Loppuunmyyty)

Kasvissyönti on elämää kunnioittava ja ekologinen tapa, sillä se hyödyntää ravintoketjun alkupäätä, jolloin ruoan tuottamiseen tarvitaan vain vähän energiaa. Kasvisruokavalio sopii kaikille ja kaikkiin elämän vaiheisiin. Huolellisesti suunniteltu kasvisruokavalio koostuu terveellisestä, monipuolisesta ruoasta, joka sisältää kaikki tarvittavat ravintoaineet ja vitamiinit. 

Aurinkomaa – koko perheen kasviskeittokirjassa kerrotaan kasvisruokavaliosta, ja se sisältää runsaasti ruokaohjeita. Kirjan ohjeiden avulla voi valmistaa täysipainoista ruokaa esimerkiksi odottaville ja imettäville äideille, lasten ensimmäisiksi aterioiksi sekä kasvuikäisille ja murrosikäisille. 

Perheaterioilla kannattaa nauttia erilaisia kasvisruokia, jolloin opitaan syömään monipuolisesti ja vaihtelevasti. Aurinkomaa-kirjan ruokaohjeissa käytetään paljon eri raaka-aineita, jotta ne tulisivat tutuiksi. Resepteissä on käytetty sekä koti- että ulkomaisia tuotteita. Ideana on antaa vinkkejä luovaan, hauskaan ja monipuoliseen ruoanlaittoon. 

Aurinkomaa ilmestyi alun perin Kansan sivistystyönliiton kustantamana vuonna 1995. Tuija Ruuska laati kirjan, kun hänen omat lapsensa olivat pieniä. Lasten kasvettua hän on uudistanut kirjan silmällä pitäen myös murrosikäisten nuorten ravinnontarvetta. Uudistettu kirja ilmestyi ensi kerran vuonna 2009.
 

ISBN 978-952-254-036-2
2. painos 2010
Nidottu, 252 sivua