Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Maistuu viinien kanssa: Ranskan viinit

Heikki Remes (kuvat Eeva ja Maija Remes)

(Loppuunmyyty)

Maistuu viinien kanssa -sarjan kolmas osa keskittyy ruokiin, joiden seuraksi sopivat ranskalaiset viinit. Sarjan kaksi ensimmäistä osaa käsittelivät tunnetuimpia rypälelajikkeita ja erilaisia espanjalaisia viinejä yhdistettynä suomalaisiin ruokiin. Kolmas kirja jakaa aterian eri osa-alueisiin ja esittelee niihin sopivia ranskalaisia viinejä. Samalla se sitoo kirjasarjan kattavaksi kokonaisuudeksi, joka antaa tietoa viineistä ja ruoasta sekä auttaa niiden yhdistelemisessä. 

Kirjan esitellään Ranskan viinialueet ja niiden valikoima sekä viinityyppien luonteet. Reseptit jakautuvat alkuruokiin, kasvisruokiin, kalaruokiin, liharuokiin sekä jälkiruokiin, joista kustakin on 6–8 reseptiä ja niihin sopivat viinisuositukset. 

Ruokaohjeissa on sekä ranskalais- että suomalaishenkisiä vaihtoehtoja: niissä käytetään sekä ranskalaiselle keittiölle tyypillisiä raaka-aineita, kuten hummeria, latva-artisokkaa, simpukoita ja homejuustoja, että kotimaisia aineksia, kuten poroa, kuhaa, ruista, nokkosia ja metsämansikoita. Kuten sarjan aikaisemmissakin osissa, kirjan reseptit on valittu niin, että niiden raaka-aineita ja suositusviinejä on saatavilla kautta maan markettien ja Alkon valikoimista. 

Kirja on kuvitettu herkullisin värivalokuvin. 

ISBN 978-952-254-037-9
1. painos 2010
Sidottu, 192 sivua

Lataa painokelpoinen kansikuva täältä.