Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Vitamiinikirja – Ruoka vitamiinien ja hivenaineiden lähteenä

Risto Lindholm

(Loppuunmyyty)

Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan kaikki vitamiinit ja hivenaineet on mahdollista saada riittävästä, monipuolisesta suomalaisesta ravinnosta. Usein tämä väittämä herättää joukon kysymyksiä: Kuinka paljon on riittävästi? Mitä ovat vitamiinit ja hivenaineet? Mistä ruuasta niitä sitten saa? Minkälaisia määriä niitä pitäisi saada? Olisiko vitamiineista ja hivenaineista syytä tietää vähän enemmän? Onko ruoka turvallista? Enkö tarvitse lainkaan lisävitamiineja ja -hivenaineita missään tilanteessa? 

Biologi, FM Risto Lindholm kertoo Vitamiinikirjassa välttämättömiksi katsotuista vitamiineista ja hivenaineista käyttäjän näkökulmasta syventymättä liiaksi niiden biokemialliseen taustaan ja molekyylikaavoihin. Pääosaan nousevat kunkin aineen olennaiset ravitsemukselliset ja terveydelliset vaikutukset. Vitamiinien ja hivenaineiden puutetta ja liikasaantia käsitellään lähemmin niiltä osin, joilta se nykyisin Suomessa on olennaista. Lisäksi kirjassa kerrotaan erityisryhmien kuten lapsien, sairaiden ja vanhusten ravintotarpeista.

Lähes jokaisen vitamiinin ja hivenaineen yhteydessä on resepti, jonka mukaan voi valmistaa kyseistä ravintoainetta sisältävää ruokaa. Reseptit ovat tarkoituksella perinteisiä, mikä osoittaa, että monipuolisesta, riittävästä perusruuasta on mahdollisuus saada suositeltavat määrät vitamiineja ja hivenaineita normaaliin tarpeeseen.

ISBN 978-952-254-029-4
1. painos 2010
Nidottu, 176 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.