Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Ihanat lahjat

Tytti Huhtaniska ja Milla von Konow

(Loppuunmyyty)

Monen mielestä lahjan paketti on yhtä tärkeä kuin itse lahja. Pakkauksen tehtävä on suojata lahjaa, ja kääreen avaaminen myös pidentää yllätystä. Ajatuksella tehty, kaunis ja lahjaan sopiva paketointi ilahduttaa varmasti. Suomenkielistä kirjallisuutta lahjojen paketoimisesta ja somistamisesta on kuitenkin vaikea löytää. Nettipalstoilla kysellään paketointivinkkejä, ja verkosta löytyykin sekalaisia ohjeita – jos osaa etsiä oikeilla hakusanoilla. Intoa siis riittäisi, mutta monille jo kauniin rusetin tekeminen tuottaa vaikeuksia ilman ohjeita. 

Tytti Huhtaniskan kirjoittama ja Milla von Konowin valokuvaama Ihanat lahjat kertoo lahjoista ja lahjojen paketoimisesta kauniisti ja havainnollisesti. Ideoita on kerätty ympäri maailmaa ja kehitelty Suomessa saatavilla olevien materiaalien ehdoilla. Jokaisesta esitellystä ideasta on sekä valokuvin että selkein piirroksin kuvitetut teko-ohjeet. Myös lahjapaketin sisältöä varten annetaan oivaltavia vinkkejä. 

Paketoinnin ei edes tarvitse olla kallista tai vaikeaa. Ihanat lahjat antaa ohjeita klassisesta paperoinnista aina japanilaisiin kangasnyytteihin. Materiaaleja ja yksityiskohtia vaihtelemalla vain mielikuvitus asettaa rajat uusiin muotoihin. Uusiokäyttöön otetut tarvikkeet jatkavat hauskasti vanhoja primitiivisiä perinteitä. 

Kirjan kohderyhmänä ovat askartelusta ja tuunaamisesta innostuneet ihmiset. Ohjeet vaihtelevat helpoista ja nopeatekoisista aikaa ja taitoa vaativiin. Tyyli on modernin romanttinen.

Käy kurkkaamassa Ihanat lahjat -blogista paketointiohjeita ja lahja-aiheisia juttuja.

Tekijät 

Tytti Huhtaniska on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta ja aloittanut uransa teatteripukusuunnittelijana. Nykyisin hän työskentelee tapahtumatuottajana ja visuaalisena koordinaattorina. Hän on aikaisemmin kirjoittanut Pienen lahjakirjan (Atena 2007).

Milla von Konow on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta valokuvaajaksi. Hän toimii freelancerina ja kuvaa monipuolisesti mm. reportaaseja ja henkilökuvia aikakauslehtiin. Hän on mm. kuvannut ruokakirjan Popsoppaa kuvat (Tammi 2000). 

ISBN 978-952-254-005-8
1. painos 2010
Nidottu, 112 sivua


Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.