Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Bistro – Pariisin parhaat bistrot ja klassiset reseptit

Mikko Takala, Juha Virkki, Tommi Anttonen & Mika Remes

(Loppuunmyyty)

Vaikka tähtiravintolat ovatkin ranskalaisten ylpeydenaiheita, ranskalaisen keittämisen kivijalka ja sielu on bistroissa, noissa lukemattomissa pikkuravintoloissa, joiden pöytien ääreen ranskalaiset perheineen ja ystävineen kokoontuvat lounaalle tai illalliselle. Bistroissa yhteistä on, etteivät ne ole hienostelevia tai mahtipontisia gourmet-temppeleitä vaan maanläheisiä ruokapaikkoja, joissa syödään omalla rahalla. Kaiken ytimessä on rakkaudella ja huolella valmistettu yksinkertainen ruoka, joka sysää toviksi arkiset huolet syrjään ja päästää esiin ranskalaisen joie de vivren eli elämänilon.

Kirja johdattelee bistrojen syntyyn ja bistrokulttuurin kehittymiseen, esittelee Pariisin legendaarisimpia ja myös tuntemattomampia bistroja ja niiden klassikkoreseptejä, joiden nimetkin jo tuovat veden kielelle ja saavat hyräilemaan melodiaa Pariisin taivaan alla...: Asperges vinaigrette, gratinoitu sipulikeitto, simpukat a la marinière, ratatouille, pot-au-feu, haukiknevellit, coq au vin, tarte Tatin, crépes, crème caramelle, kirsikkaclafoutis...

Kätevän kokoinen kirja toimii sekä matkaoppaana että keittokirjana, ja sen luettuaan voi yhtyä toteamukseen, ettei pariisilaispoliitikko Catherine Dumas syyttä suotta esittänyt ranskalaisen keittotaidon julistamista osaksi Unescon maailmanperintöä.

ISBN 978-952-254-003-4
1. painos 2010
Nidottu, 159 sivua


Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.