Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Tekijöille | Jälleenmyyjille | In English

Arkkitehtuuri, taide ja muotoilu » Elämäntaito » Erottaja-sarja » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Rakentaminen » Rakennusalan kirjat » Yrityskirjat » Kaunokirjallisuus » Sarjakuvat » Kaikki kirjat aakkosjärjestyksessä » Tulossa keväällä 2015 »

Moreenin Facebook-sivut

Anjumin helpot intialaiset

Anjum Anand

(loppuunmyyty)

Intialainen ruoka on hyvin suosittua kaikkialla maailmassa, ja intialaisia ravintoloita on ympäri Eurooppaa, myös Suomessa. Intian keittiö tandooriuuneineen tunnetaan monipuolisena, runsaasti mausteita käyttävänä ja työläänäkin, mistä syystä monikaan ei uskaltaudu kotona sen hienouksia kokeilemaan.

Anjum Anand tuo intialaisen keittiön herkut kaikkien ulottuville helpoilla, eurooppalaiseen makuun ja raaka-ainetarjontaan sovelletuilla ohjeillaan. Hän purkaa monia ennakkoluuloja osoittamalla, ettei kaikki intialainen ruoka suinkaan ole tulista, raskasta eikä vaikeatekoista.

Anjumin resepteille on tyypillistä keveys, terveys ja makumaailman runsaus. Hän suosii tuoreiden, paikallisten ja kaudelle ominaisten raaka-aineiden käyttöä ja nopeita valmistusmenetelmiä. Ohjeet kattavat koko ruokalajien kirjon kevyistä alkupaloista pitkään haudutettaviin curryihin ja aamiaisista helppotekoisiin arkiaterioihin. Mukana ovat toki Intian keittiölle tyypilliset lisukkeet kuten naanleivät, raitat ja chutneyt sekä suussa sulavat jälkiruoat.

Intialaissyntyinen Anjum Anand on yksi Ison-Britannian tämän hetken suosituimmista TV-kokeista. Hänen BBC:n tuottama TV-sarjansa, johon kirjakin perustuu, on tulossa Suomen televisioon syksyllä 2009.

ISBN 978-952-468-223-7
Suomennos Kirsi Lumisalmi
1. painos 2009
Sidottu, 160 sivua
Ovh 38 €

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.