Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Paulan puutarha - Paratiisi takapihalla

Paula Ritanen-Närhi

(Loppuunmyyty)

Puutarha on kodin jatke, jossa saa rauhoittua ja johon voi paeta ympäröivän maailman hälyä. Huvimajassa voi viettää iltaa katsellen siilien lyllerrystä, sammakoiden loikkimista tai naapurin kissan hiiviskelyä. Kasvihuoneessa kasvavat pelargonit, yrtit, kärhöt ja viiniköynnökset. Pienellekin kasvimaalle mahtuu vihanneksia, salaatteja ja kukkia – tärkeintä ei ole sato, vaan kasvien kasvun seuraaminen ja niiden seurassa viihtyminen. Lasiterassi puolestaan pidentää puutarhan kesää aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn.

Ylen TV1-kanavan Puutarhaunelmia-ohjelmasta ja lukuisista lehtikirjoituksistaan tuttu puutarhatoimittaja, hortonomi ja intohimoinen kotipuutarhuri Paula Ritanen-Närhi kutsuu lukijan vierailulle omaan puutarhaansa. Kirjassa esitellään upeiden kuvien avulla Paulan puutarha – ei mallipuutarhana vaan virikkeenä luovaan tilankäyttöön. Mukana on ideoiden lisäksi käytännönläheisiä ohjeita, esimerkiksi kuinka perustaa lummelaatikko sinkkivatiin tai kuinka ottaa pelakuista pistokkaat.

Paula Ritanen-Närhi on kirjoittanut aiemmin monista suomalaisista puutarhoista, mutta tässä kirjassa hän keskittyy omaan puutarhaansa, jonka tuntee parhaiten. Kirja kannustaa pienen pihan omistajia käyttämään tilaa hyväkseen, sillä muutamaan sataan neliöönkin mahtuu todistetusti paljon ilman ahtauden tuntua.

ISBN 978-952-254-006-5
1. painos 2010
Sidottu, 160 sivua


Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.