Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Peruna

Anne Paalo

(Loppuunmyyty)

Peruna on ollut ihmisten käytössä viljelykasvina jo yli 10 000 vuoden ajan. Löytöretkien tuliaisina Eurooppaan 1500-luvulla tuotua mukulakasvia alettiin viljellä ravinnoksi pohjoismaissa kuitenkin vasta 1700-luvulta alkaen. Suomalaiseen ruokakulttuuriin peruna on sittemmin juurtunut tiukasti ja ravinnonlähteen lisäksi se on toiminut myös viinanpolton raaka-aineena. Peruna on sopeutunut hyvin lyhyen kesän ilmastoon, ja jalostamalla siitä on saatu uusia, supisuomalaisia lajikkeita.

Peruna kertoo monipuolisesti perunan historiasta, viljelystä ja käytöstä. Tutuiksi tulevat eri perunalajikkeiden ominaisuudet kuin myös lannoittamis- ja varastointikäytännöt. Kirjassa kerrotaan myös perunaa uhkaavista taudeista ja tuhoeläimistä. Kirja on yleisteos tutusta perunakasvista, ja se sopii tietokirjaksi kaikille, varsinkin kotitarveviljelijöille. Selvän rakenteensa ansiosta kirjaa voi käyttää hakuteoksen tapaan. Peruna sisältää runsaasti reseptejä ja sopii myös keittokirjaksi. Perinneruokien, kuten sallatin ja imellytetyn perunalaatikon, lisäksi perunasta voi valmistaa esimerkiksi hasselbackan perunoita tai sinistä muusia.

Peruna on toinen, uudistettu painos aikaisemmasta Peruna-kirjasta, joka ilmestyi vuonna 2000.

ISBN 978-952-468-125-4
2., uudistettu painos 2007
Sidottu, 160 sivua