Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Tekijöille | Jälleenmyyjille | In English

Arkkitehtuuri, taide ja muotoilu » Elämäntaito » Erottaja-sarja » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Rakentaminen » Rakennusalan kirjat » Yrityskirjat » Kaunokirjallisuus » Sarjakuvat » Kaikki kirjat aakkosjärjestyksessä » Tulossa keväällä 2015 »

Moreenin Facebook-sivut

Autokuume

Tero Ilola

(Loppuunmyyty)

"Jos yritän muistella jotakin tapahtumaa menneisyydessä, jotakin vuosilukua tai mitä tahansa, peilaan sen aina siihen, mikä auto minulla silloin oli - millä autolla silloin ajettiin, miltä se tuntui, miltä se tuoksui..."

Autokuume on sairaus, joka ilmenee pakonomaisena viehtymyksenä autoihin. Se voi esiintyä äkillisinä, lähes jalat alta vievinä kohtauksina tai vuosikaudet hitaasti jäytävänä muunnoksena, mutta oireet ovat ilmeisiä: intohimon kohteena oleva auto on saatava, oli se missä paikassa tai kunnossa hyvänsä, ja kunnostettava, meni siihen kuinka paljon aikaa ja rahaa tahansa.

Autokuumeeseen sairastunut ei kuitenkaan ole vailla toivoa. Perheen ja ystävien hyväksynnän - tai ainakin sietämisen - tuella hän voi elää täysipainoista elämää ja tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin, joiden kanssa toteuttaa harrastustaan. Tero Ilolan esikoisteos Autokuume on kertomus onnistuneiksi uskotuista autokaupoista, unelmista, niiden toteutumisesta ja kasvamisesta siinä ohessa. Kahdenkymmenenkuuden vuoden kokemuksista poimituista tarinoista välittyy myös riemastuttavaa ajankuvaa menneiltä vuosikymmeniltä.

Kirjan elämänmyönteinen, rehevä kerronta tempaa mukaansa ja saa lukijan hyvälle tuulelle. Ei tarvitse olla autohullu tai edes ymmärtää autoista mitään voidakseen nauttia vilpittömän innostuksen siivittämästä tarinoinnista.

Autokuume on ehdotonta luettavaa sekä autokuumeen riivaamille että heidän läheisilleen ja kaikille niille, jotka haluavat tietää, millaista on todellinen intohimo.

Tero Ilola on 39-vuotias helsinkiläinen liikenneopettaja ja autoharrastaja. Hänen esikoiskirjansa on kokoelma tositarinoita monivuotisen, jo isältä perityn autoharrastuksen parista.

ISBN 952-468-118-8
1. painos 2006
Sidottu, 126 sivua
Ovh 28 €