Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Savusauna ennen ja nyt

Risto Vuolle-Apiala

Maamme johtavan hirsirakennus- ja savusauna-asiantuntijan, arkkitehti Risto Vuolle-Apialan viides ja kaikkein laajin savusaunaa käsittelevä teos kattaa koko aihepiirin savusaunan kehityksestä ja saunojen rakentamisesta saunomisperinteisiin ja muihin saunan käyttötapoihin historiasta nykypäivään. Suomalainen savusauna kautta aikojen hahmottuu ensi kertaa kirjassa näin perusteellisesti ja huolellisesti tutkittuna.

Asiantuntevaa tekstiä havainnollistaa runsas valo- ja piirroskuvitus karttoineen ja levinneisyyskaavioineen. Savusauna ennen ja nyt kertoo suomalaisesta savusaunasta kaiken tietämisen arvoisen. Kirja sopii niin perinteisestä rakentamisesta ja puuarkkitehtuurista kuin saunakulttuurista ja kansanperinteestäkin kiinnostuneelle lukijalle.

Arkkitehti Risto Vuolle-Apiala (s. 1936) on perehtynyt laajasti perinteiseen suomalaiseen hirsirakentamiseen ja sen historiaan. Hänen erityisen mielenkiintonsa ja tutkimustyönsä kohteena ovat savusaunat ja vanha suomalainen saunakulttuuri, joista hän on kirjoittanut useita kirjoja.

ISBN 978-952-254-047-8
3. painos 2016
Sidottu, 240 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.