Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Sahti – Elävä muinaisolut

Mika Laitinen, Johannes Silvennoinen ja Hannu Nikulainen

Sahti – elävä muinaisolut kuljettaa lukijansa olutmatkalle rautakaudelta nykypäivään ja kertoo, mikä tekee suomalaisesta sahdista ainutlaatuisen juoman. Runsaasti ja elävästi kuvitettu Sahti on ehdoton herkkupala kaikille sahdin ystäville, olutharrastajille, kotioluen valmistajille sekä kansanperinteistä, entisaikojen taidoista ja myös gastronomiasta kiinnostuneille.

Sahti ja sen sukulaisjuomat Pohjoismaissa ja Baltiassa ovat yhä valmistettavista oluista lähimpänä viikinki- ja keskiaikaista olutta. Nyt ilmestyvä Sahti on kansainvälisestikin laajin teos, joka kertoo näiden juomien – suomalaisen sahdin, virolaisen koduõlun, gotlantilaisen gotlandsdrickan ja norjalaisen maltølin – yhteisen historian.

Oluenpanon ja sahtityyppisten juomien synnystä edetään nykyisiin valmistustapoihin sekä kotimaisiin sahdinpanijoihin ja kaupallisiin valmistajiin. Sahdin tapakulttuurille on omistettu oma lukunsa, samoin sahdin ja ruoan suhteelle perinteisessä ja nykyaikaisessa suomalaisessa keittiössä. Lisäherkkuna esitellään kolmen tunnetun ravintolan laatimat, sahdin ympärille rakennetut ateriakokonaisuudet resepteineen.

Tekijät
Kirjan kirjoittajat, Mika Laitinen, Johannes Silvennoinen ja Hannu Nikulainen, ovat pitkän linjan olutharrastajia, joiden suhde sahtiin on pitkä ja lämmin niin tekijänä kuin nauttijanakin.

ISBN 978-952-254-231-1
1. painos 2015
Sidottu, 222 sivua
lk 68.27

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.