Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Pientalon puukirja – Tietokirja puista ja puun käytöstä

Heli Plattonen

Kirjaan on koottu omakotitalon, kesämökin sekä niiden puutarhan hoitamisessa tarvittava puutietous. Suurimmat asiakokonaisuudet ovat puun käyttö polttopuuna, puu rakennuskäytössä sekä puut puutarhassa. Lisänä on kotimaisiin puutarhoihin sopivien puulajien luettelo, josta lukija saa tietoa omalle pihalleen sopivista lajeista sekä niiden hoitamisesta ja hyödyntämisestä. Lopussa on luettelo puutermistöstä. Kirja on runsaasti ja havainnollisesti kuvitettu.

Puiden hyötykäyttöä koskevat perinteiset tiedot ja taidot ovat vähenemässä, kun taas puulämmityksen suosio sekä kiinnostus puutarhanhoitoon ja luonnonmateriaalien käyttöön kasvavat jatkuvasti, mutta käytännönläheistä puutietoutta joutuu etsimään lukuisista eri lähteistä. Tässä kirjassa on yksissä kansissa puiden ja niiden eri aineksien hyödyntämiseen liittyvää pikkutietoa, jota on tähän asti ollut tarjolla vain pieninä sirpaleina siellä täällä.

Heli Plattonen on koulutukseltaan biologi (kasvitiede) ja luonnonkeruutuotteiden asiantuntija. Hän on aikaisemmin kirjoittanut tietokirjan Luonnonkasvit käyttöön (Atena 2006).

ISBN 978-952-254-226-7
1. painos 2015
Sidottu, 304 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.