Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Apteekkari Melchior ja Piritan kuristaja (Apteekkari Melchior -sarja, osa 4)

Indrek Hargla

(Loppuunmyyty)

Tallinna vuonna 1431. Raadinapteekin pitäjä apteekkari Melchior valmistelee poikansa lähtöä Saksaan apteekkarinopintoihin, kun hänet yllättäen kutsutaan Piritan luostariin. Nuori nunna on menettänyt selittämättömästi puhekykynsä. Matkalla Piritaan Melchior löytää luostarin mailta tuntemattoman miehen ruumiin. Kun seuraava uhri löydetään kuoliaaksi kuristettuna, alkaa Piritan kuristajaksi nimetyn murhaajan jäljittäminen.

Luostarin abbedissan Kandisin pyynnöstä apteekkari Melchior lupaa selvittää syyllisen. Luostarin asukkaista useammallakin tuntuu olevan salattavaa ja mahdollinen motiivi surmatöihin. Melchior uppoutuu tutkimuksissaan luostarin historiaan, jonka pyörteet vievät hänet aina Piritan alkuvaiheisiin ja sukupolvelta toiselle siirtyneisiin salaisuuksiin.

Piritan kuristaja on neljäs osa Indrek Harglan keskiaikaiseen Tallinnaan sijoittuvassa Apteekkari Melchior -sarjassa, jossa ovat aiemmin ilmestyneet Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus, Apteekkari Melchior ja Rataskaivonkadun kummitus sekä Apteekkari Melchior ja pyövelin tytär.

ISBN 978-952-254-200-7
Vironkielinen alkuteos Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja
Suomennos Jouko Vanhanen
1. painos 2014
Sidottu, 344 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.