Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Kumihimo – Japanilainen punonta

Beth Kemp

(Loppuunmyyty)

Japanilaiset kumihimotyöt syntyvät kietomalla lankoja kiekon avulla toistensa yli, jolloin muodostuu punos. Erityyppisiä ja -värisiä lankoja käyttämällä ja helmiä lisäämällä punokset sopivat moneen eri tyyliin ja makuun.

Kirjassa keskitytään ohuehkoista langoista ja helmistä punottaviin pyöreisiin ja litteisiin punoksiin, joita voi käyttää erityisesti koruissa mutta myös asusteissa tai sisustuksessa. Lisäämällä valmiiseen punokseen metalliset nyörinpäät saa aikaan persoonallisia ranne- tai kaulakoruja.

Alkeista lähtevä kirja johdattelee kumihimopunonnan tekniikkaan, työvälineisiin ja materiaaleihin. Se sopii aloittelijalle ja vaativampiakin töitä etsivälle. Ohje-osio sisältää 50 japanilaisen nyörin vaiheittaiset teko-ohjeet. Työvälineenä monessa työssä käytettävä pyöreä kumihimolevy sisältyy kirjaan, ja neliskulmaisen kumihimolevyn voi tehdä itse kirjassa olevan kaavan mukaan.

Beth Kemp on perehtynyt erilaisiin korutöihin. Hänen intohimokseen on noussut kumihimopunonta, jota hän myös opettaa.

ISBN 978-952-254-193-2
Englanninkielinen alkuteos Twist, Turn & Tie 50 Japanese Braids
Suomennos Sanna Oksanen
1. painos 2014
Nidottu, 128 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.