Etusivu | Yhteystiedot | Yritys | Medialle | Jälleenmyyjille | Tekijöille | In English

Elämäntaito » Historia ja yhteiskunta » Keittokirjat ja ruokakulttuuri » Koti, puutarha ja luonto » Kulttuuri ja matkailu » Kädentaidot ja harrastukset » Perinnerakentaminen » Kaunokirjallisuus ja sarjakuvat » Kesän ja syksyn 2018 kirjat (PDF) »

Moreenin Facebook-sivut

Matto x 30

Ritva Tuomi ja Susanna Uusitalo

(Loppuunmyyty)

Mistä matto kotiin, kun mattoliikkeiden valikoimasta ei löydy sopivaa? Valokuvaaja Ritva Tuomi ja toimittaja Susanna Uusitalo olivat kumpikin törmänneet kiperään ongelmaan: mieleistä mattoa ei tullut kaupassa vastaan. Ratkaisu oli tehdä matto itse – mutta ei vain yhtä tai kahta vaan peräti kolmekymmentä!

Upeasti kuvitetun kirjan 30 mattoa ovat eri tekniikoilla monenlaisista materiaaleista tehtyjä, hauskoja ja värikkäitä: on virkattuja, solmittuja, ommeltuja ja kudottuja mattoja, kierrätettyjä, tuunattuja, värjättyjä ja maalattuja. Niiden joukosta löytyy sopiva vaihtoehto eteiseen, keittiöön ja kammariin, kuistille ja saunan pukuhuoneeseen tai vaikka pihalle. Mitat, värit ja materiaalit voi jokainen valita itse. Selkeillä ja havainnollisilla ohjeilla matto syntyy kokemattomaltakin tekijältä.

Ritva Tuomi on valokuvaaja, jonka käsialaa ovat mm. Anna-Karoliina Tetrin suosittujen käsityökirjojen kuvat. Susanna Uusitalo on freelancertoimittaja, joka on erikoistunut kädentaitoihin ja puutarhaan. He ovat yhdessä tehneet lukuisia kirjoja, muun muassa Yhdeksän polkua puutarhaan (Multikustannus 2007) sekä Luonto sisustaa ja Risu, paju, betoni ja rautalanka (WSOY).

ISBN 978-952-254-202-1
1. painos 2014
Nidottu, 144 sivua

Painokelpoisen kansikuvan voi ladata Medialle-sivulta.